Blogger Sitelerini Hızlandırma İpuçları

Arlina Design: Blogger Sitelerini Hızlandırma İpuçları 5.5.16
Blogger Sitelerini Hızlandırma İpuçları

Blogger sitelerini hızlandırmak için bir çok yol ve yöntem vardır. Bu hızlandırma önemli blogger ipuçlarından olan sayfa görsellerinin hızlı yüklenmesidir.

Blogger sitelerinde kullanmış olduğunuz görsellerin blog sitelerini yavaşlatması ve blog yazarlarının yayınlarında kullandıkları görsellere widht ve height değerlerinin eklenmemesinden kaynaklanan sayfa yüklenme tembelliği dediğimiz yada blog sayfa yüklenme hızı sorun ortaya çıkmaktadır. Blogger sitenizde paylaşmış olduğunuz görsellerin daha hızlı yüklenmesi için Lazy Load (tembel yükleme) olarak bilinen bu eklentiyi herhangi bir değişiklik yapmadan blogunuza eklemeniz yeterli olacaktır.

Blogger Siteleri Nasıl Hızlandırılır?


Blogger hesabınıza giriş yapın ve kumanda panelinden Şablon > HTML'i Düzenle diyoruz. CTRL+F yardımıyla </body> kodunu bulun ve aşağıdaki kodu </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin ve şablonu kaydedin.

<script src='https://cdn.rawgit.com/jquerycods/javascript/9bcf7a98/loaded.js' tipi='text/javascript'></script>

NOT: Blogger yazarlarının yayınlarında kullandıkları görsellere widht ve height değerlerini de vermesi blog sayfalarının hızlı yüklenmesi açısından oldukça faydalıdır.

Blog görsellerine widht ve height değeri nasıl verilir?

Aşağıdaki kodu örnek olarak ekledim kod içerisinde renkli olan yerleri siz de yeni bir blog yayını oluşturduğunuzda içerikle ilgili yüklemiş olduğunuz görselle aşağıdaki gibi widht ve height boyut değerlerini ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki kod örnektir, siz eklemiş olduğunuz görselin boyut değerlerine göre ekleyin.

<img alt="Blogger Sitelerini Hızlandırma İpuçları" border="0" height="300" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqE5HTtfqIeMqJKTl0aNTfZB_C-PmbqdtYs3FsKMXFZNiL5RQxXl1F9lJwUKyaVjd4zVTS_K3WP6KoiO2yk4_GiBCjBZeV9Y0CeDKAnVFZ7zmO2CxjyMUTabpCvumnIJGaON1gXC_Kxog/s1600/bloggereklentileri.png" title="Blogger Sitelerini Hızlandırma İpuçları" width="500" />

Blogger Sitelerini Hızlandırma İpuçları hakkında daha fazla bilgi için iletişim sayfasından yada yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder