Blogger Mobil Uyumlu Site Haritası / Sitemap Oluşturma

Arlina Design: Blogger Mobil Uyumlu Site Haritası / Sitemap Oluşturma 16.6.16
Blogger Mobil Uyumlu Site Haritası / Sitemap Oluşturma

Blogger Site Haritası / Sitemap Nasıl Oluşturulur? - Blog widget site haritası / sitemap blogunuzda gezinmeyi hızlandırması açısından önemlidir. Fakat şu da bir gerçek ki bu site haritaları ziyaretçiler tarafından pekte kullanılmamakta. Bunun nedeni bir çok blog kullanıcısı bloglarında fazla yazı ve içerik bulundurmamalarından dolayı, blog ziyaretçileri blog site haritasına ihtiyaç duymamakta ama blog için önemli bir eklentidir.

Blogların eskisinden daha profesyonel görünmesi için blogunuza bir site haritası / sitemap widget'i eklemeniz yeterli. Buna ek olarak, ziyaretçilerine hoş görünen ve kullanım kolaylığı olan blog yayınlarını rahatça arayabilirsiniz. Eğer blogunuza gelen bir ziyaretçi blogunuzda aradığı yayını sitemap üzerinden ulaşmış ise bu sizin blogunuza bir artı katacaktır.

Blogger Site Haritası / Sitemap Nasıl Eklenir?

1. Blogger hesabınıza giriş yapın ve eklemek istediğiniz blogun kumanda panelinden (arayüz) Sayfalar > Yeni sayfa sekmesine tıklayın. Açılan sayfada sol üst köşede bulunan Oluştur - HTML sekmesinden HTML sekmesine tıklayın. HTML sayfasından bulunan kodları silin. Ve şimdi aşağıdaki kodları kopyalayın ve HTML sayfasına ekleyin.
<div id='be-cat'>
</div>
<div id='be-post'>
<script type='text/javaScript'>
var cat_home='http://cizgifilmhikayeleri.blogspot.com';cat_numb=11;cat_pre='Prev';cat_nex='Next';
var cat_name;var cat_start;var cat_class;
function be_post2(a){var tt=a.feed.openSearch$totalResults.$t;dw='';dw+='<ul>';for(var i=0;i<cat_numb&&i<a.feed.entry.length;i++){var entry=a.feed.entry[i];cat_title=entry.title.$t;for(var j=0;j<entry.link.length;j++){if(entry.link[j].rel=='alternate'){var cat_url=entry.link[j].href}}dw+='<li>';dw+=(cat_start+i)+'. <a href="'+cat_url+'" rel="nofollow" title="'+cat_title+'">'+cat_title+'</a>';dw+='</li>'}dw+='</ul>';dw+='<div id="navi-cat">';if(cat_start>1){dw+='<a href="" onclick="be_post(\''+cat_name+'\',\''+(cat_start-cat_numb)+'\',\''+cat_class+'\');return false" title="'+cat_pre+'">'+cat_pre+'</a>'}if((cat_start+cat_numb-1)<tt){dw+='<a href="" onclick="be_post(\''+cat_name+'\',\''+(cat_start+cat_numb)+'\',\''+cat_class+'\');return false" title="'+cat_nex+'">'+cat_nex+'</a>'}dw+='<span>'+cat_start;if(cat_start!=tt){dw+=' &ndash; '+(cat_start+i-1)}dw+=' / '+tt+'</span>';dw+='</div>';document.getElementById('be-post').innerHTML=dw+'<style type="text/css">.cat-'+cat_class+' a{background:#bbb!important;color:#fff!important}<\/style>'}function be_post(a,b,c){var d=document.getElementsByTagName('head')[0];e=document.createElement('script');e.type='text/javascript';e.setAttribute('src',cat_home+'/feeds/posts/default/-/'+a+'?alt=json-in-script&start-index='+b+'&max-results='+cat_numb+'&callback=be_post2');d.appendChild(e);cat_name=a;cat_start=parseInt(b),cat_class=c}function be_cat(a){var cat=a.feed.category;dw='';dw+='<ul>';for(var i=0;i<cat.length-1;i++){for(var j=i+1;j<cat.length;j++){if(cat[i].term>cat[j].term){cat_hv=cat[i].term;cat[i].term=cat[j].term;cat[j].term=cat_hv}}}for(var i=0;i<cat.length;i++){dw+='<li class="cat-'+i+'">';dw+='<a href="" onclick="be_post(\''+cat[i].term+'\',\'1\',\''+i+'\');return false" title="';dw+=cat[i].term;dw+='">';dw+=cat[i].term;dw+='</a>';dw+='</li>'}dw+='</ul>';document.getElementById('be-cat').innerHTML=dw}document.write('<script type="text/javascript" src="'+cat_home+'/feeds/posts/default?alt=json-in-script&max-results=0&callback=be_cat"><\/script>');
</script>
</div>
<style scoped="" type="text/css">
#be-cat{float:left;margin:20px 2% 20px 0;width:25%;height:389px;overflow-x:hidden;overflow-y:auto;line-height:normal;border:1px solid rgba(0,0,0,0.1)}
#be-cat ul{margin:0;border-top:0 solid rgba(0,0,0,0.1);padding:0}
#be-post ul li{list-style-type:none;margin:0 0 0 -25px;padding:10px 0;border-bottom:1px solid rgba(0,0,0,0.1)}
#be-post ul li:hover{margin-right:10px;border-color:#fcd3d3}
#be-cat ul li a{display:block;padding:10px;border-bottom:1px solid rgba(0,0,0,0.1);transition:initial}
#navi-cat a:hover{color:#fff!important}
#be-cat ul li:last-child a{border-bottom:none}
#be-cat ul li a,#navi-cat a{background:#fff;color:#555;font-weight:bold;text-decoration:none}
#be-cat ul li a,#navi-cat a,#navi-cat span{font-size:13px}
#be-cat ul li a:hover,#navi-cat a:hover{background:#666;color:#fff}
#be-post{float:left;width:69%;line-height:1.6em}
#be-post a{color:#333;font-size:14px}
#be-post a:hover{color:#f14b4b}
#navi-cat{padding:20px 0}
#navi-cat a{padding:5px 10px;background:rgba(0,0,0,0.7);margin:0 5px 0 0;color:#fff;border-radius:3px;}
#navi-cat a:nth-child(2){background:#f14b4b;margin:0 10px 0 0;color:#fff}
#navi-cat span{float:right;padding:5px 0;font-size:12px;color:rgba(0,0,0,0.5);font-weight:700}
#be-cat::-webkit-scrollbar{width:8px;height:8px}
#be-cat::-webkit-scrollbar-track{background-color:rgba(0,0,0,.1);}
#be-cat::-webkit-scrollbar-thumb:hover{background-color:rgba(0,0,0,.6)}
#be-cat::-webkit-scrollbar-thumb{background-color:rgba(0,0,0,.4);transition:all 400ms ease-in-out}
@media screen and (max-width:768px){#be-cat{width:35%}#be-post{width:59%}}
@media screen and (max-width:480px){#be-cat{width:100%;margin:20px 0}#be-post{width:100%}}
</style>
2. Kodlar içerisinde bulunan http://cizgifilmhikayeleri.blogspot.com yerine kendi blogunuzun URL'si yazın.

extension Blogger Eklentileri
Blogger Mobil Uyumlu Site Haritası / Sitemap Oluşturma hakkında daha fazla bilgi için iletişim sayfasından yada yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder