Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir?

Arlina Design: Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir? 9.6.16
Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir?

Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir? - Blogger üzerinden başlatılan bloglar varsayılan şablonlar ile birlikte gelmektedir. Bu şablonları özelleştirmek istiyorsanız özelliklerini iyi bilmelisiniz yada harika görünümlü profesyonel bir blogger teması da kullanabilirsiniz.

Blogger şablon sekmesine erişmek için bilmeniz gerekenler ve blog şablonlarını yüklemek için bazı yolları bilmeniz gerekir.

Bknz: Blogger / Blogspot Özellikleri

İlk olarak Blogger hesabınıza giriş yapın ve şablonu yüklemek istediğiniz bir blog adını tıklayın. Blogunuzun kumanda panelinde bulunan gösterge tablosundan Şablonu tıklayın.

Artık blogunuzun şablonunu özelleştirmek yada değiştirmek için kullanmamıza yarayan sayfadayız.

Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir?

Şimdi blogunuza şablon yüklemek için aşağıdaki blogger kısayollarını takip edin.

YOL 1: Şablon Kodu kopyalayın ve yapıştırın


Blogunuzun şablon kodlarını CTRL+A ile kopyalayın ve bilgisayarınızdan not defterini açarak kodları yapıştırın, böylece hata olması durumunda eski şablonu tekrar kaydetmek için yedek alma işlemi yapmış oluyoruz. Sonra yüklemek istediğiniz profesyonel blog şablonunun kodlarını not defterinde açın, açılan kodları kopyalayın ve blogunuzun şablon sayfasına gelerek mevcut kodlar CTRL+A ile tüm kodları seçin ve mause sağ tıklayın, aşağıdaki resimdeki gibi açılan pencereden Yapıştır bütonuna tıklayarak tüm kodları yapıştırın ve kaydedin.

Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir?

NOT: Blog şablonunu neden not defterine ekliyoruz. Şablon yüklemelerinde oluşabilecek her hangi bir problem karşısında eski şablonu tekrar yüklemek için.

NOT: Neden şablon kodları Not Defterinde Açıyoruz? - İnternet üzerinden indirilmiş olan kod, belge yada metinlerin blog içerisine katılımsız yani bağlantıların kesilmesi için ve her hangi bir problem oluşmaması için Not Defterini kullanıyoruz.

YOL 2: Blogger Tema / Şablon Dosyasını Yükleme


Yüklemek istediğiniz şablon dosyasının uzantısı .xml olması gerekir. Blog kumanda panelinin şablon sekmesinde bulunan Yedekle / Geri Yükle tıklayın.

Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir?

Blogger şablon Yedekle / Geri Yükle penceresi açıldığında Dosya Seç bütonuna tıklayın. Açılan pencereden PC'nizin sabit disk sürücüsünde bulunan Dosya ve Hedefi seçin (yüklemek istediğiniz şablon dosyası) ve yükle bütonuna tıklayın.

Blogger Özel Şablonlar Nasıl Yüklenir?

Blogger şablonunuz yüklendi. Eğer bir problem yaşamanız durumunda sayfayı yenilemeniz yeterli olacaktır. Eğer her şey yolunda gidiyorsa şablonu kaydedin ve blogunuzu kontrol ediniz.

Yorum Gönder