Blogger SEO için Kaliteli Backlink Alma

Arlina Design: Blogger SEO için Kaliteli Backlink Alma 24.8.16
Blogger Backlink Alma Stratejisi

Blogger web sitelerinin trafiğini artırmak için kaliteli backlink alma sırlarını bu yazımızda paylaşıyoruz. Bir bloğun trafik ve popülerliğini artırmak blogunuzun SEO'suna bağlıdır. Bloğunuzun SEO'su daha iyi sonuçlar elde edebilmeniz için bir çok şeye ihtiyaç vardır. Bir blogun SEO içeriği meta etiketlerine, anahtar kelimelerine, içerik başlıklarına, blog başlığına, iç bağlatılara, linklere, görüntülere ve backlinking gibi bilgiler oluşturmaktadır. Backlink oluşturma blogunuzun trafiğini artırmak için en popüler yöntemlerden biridir. Backlinking sadece blogunuzun SEO'su için önemli değil, blogunuzla ilgili çok bir şey için önemlidir. Önemli olanlardan biri de blogunuzun Alexa üzerindeki rütbesi için de önemlidir.

Sitenizin hızla yükselmesini sağlamak ve kaliteli backlink paketlerinden faydalanmak için siz de mutlaka Backlink Paketleri'ne tıklayın! Birbirinden kaliteli ve avantajlı paketlere sadece 10 liradan başlayan uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli hizmet veren kişilerle güvenli ödeme altyapısı ile çalışma fırsatı için siz de hemen SadeceON’a gelin!

Backlink nedir?

Backlink, bir başka blog veya web sitesi ile ilgili bir başka blog veya web sitesine verilen bir bağlantıdır. Bu nedenle daha çok backlink alan bir blog daha az backlink alan blogdan daha popülerdir.

İki farklı backlink türü vardır. Bunlar;

  • Yüksek kaliteli backlink
  • Düşük kaliteli backlink

Yüksek kaliteli backlink bağlantıları oluşturmanıza rağmen blogunuzun rütbesi düşüyorsa, ortak bloglar veya diğer bloglar, web siteleri ve sosyal paylaşım sitelerindeki backlink bağlantılarının dönüşü düşük kaliteli backlink olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle her bloga veya web sitesine backlink bağlantısı verirken bunu iyi düşünün.

Backlink nasıl oluşturulur?

Blogunuz için bir backlink oluşturmak çok kolaydır. Blogunuzun ana sayfa bağlantısını bir başka blog veya web sitesinin anasayfasına blogunuzun bağlantısını koymakla backlink oluşturmuş olursunuz. Bunu ilgili blog veya web sitesinin yorum siteminden veya iletişim sayfasından ileti göndererek isteyebilirsiniz. Fakat blogunuzun bağlantısı eklemesini istediğiniz veya backlink almak için bağlantı gönderdiğiniz blog veya web sitesinin düşün SEO ve Page Rank'a sahipse bu Siyah Şapka SEO dediğimiz blog için problem olabilecek sorunlara neden olabilir. Bu nedenle bağlantı gönderdiğiniz sitelerin popüler olduğundan amin olun.

Bazı web ve sosyal alışveriş siteleri puan toplamak için backlink dağıtımı yapmaktadır. Kaliteli backlink dağıtımı yaptığını söyleyen bu sitelerin ve buna benzer yöntem veya bu tür backlink almak kaçının. Çünkü bu backlinkler kalitesiz ve blogunuzun gerilemesine neden olmaktadır.

Blog için kaliteli backlink nasıl oluşturulur?

Yuarıda anlattığımız gibi SEO ve rütbesi düşük blog veya web sitelerinden backlink almaktan kaçının. Daha kaliteli iyi bir SEO ve yüksek rütbeli blog veya sitelerden backlink almaya çalışın. Şunu açıklamakta büyük fayda var; 1 (bir) kaliteli backlink 1000 (bin) kalitesiz ve sahte backlinkten çok daha faydalıdır.

Kaliteli backlink baplantıları için biraz çaba gerektiriyor. Aşağıdaki adımları doğru bir şekilde uygulayarak kaliteli backlink bağlantısı oluşturabilirsiniz.

1. Yorum bırakın:

Yorum bırakarak backlink oluşturma çok kolay ama bir blog veya websitesi yöneticisinin yorumlarınızı onayladığı zaman çalışır. Formlara da backlink bırakabilirsiniz. Blogger (Blog Admin) "En güzel blog yazısı, en iyi ve en güzel yazısı, çok ilginç bir yazı çok beğendim vb" gibi yazılar yazarak formdaki üyelerin ilgisini çekerek yorum bırakmalarını sağlayın. İlgi çekebilecek bir yorum yazısı bırakmadığız sürece yöneticiler tarafından yorumların onaylanma şansı yoktur. Yorumlara bir bağlantı bırakmak istiyorsanız aşağıdaki kodu kullanın.

<a href="bağlantınızı buraya ekleyin">buraya metin yazın</a>

2. Sosyal ağlarda etkileşim:

Kaliteli backlink almanın ikinci yöntemi blogunuzun bağlantılarını sosyal ağlarda paylaşın. Blogunuza mutlaka sosyal paylaşım butonları ekleyin ve yayınları paylaşmak için ziyaretçilerinizin yayınları paylaşmasını sağlayın. Eğer yeteri kadar paylaşım olmuyorsa kendi sosyal profilinizde bağlantıları paylaşın.

3. İlginç ve anlamlı yazılar oluşturun:

İlgi çekici ve anlamlı içerikler oluşturun: Backlink almanın en etkili ve en kolay yöntemlarden biri de açıklayıcı ve ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek içerikler oluşturun. Bu içeriklere önizlemeler, görüntüler, grafik ve gif görüntüleri içeren ilgi çekebilecek anlaşılır ve kısa bilgiler ekleyerek ziyaretçilerin paylaşmasını sağlayın. Böylece blogunuz için kaliteli backlink almanızı kolaylaştıracak.

4. Misafir yazar davet edin:

Konuk yazarlar aynı zamanda yüksek kaliteli backlink almanızı sağlayan önemli bir yoldur. Google'da konuk yazarlık yapabilecek blogger bulabilirsiniz. Konuk yazar bulmanın diğer bir yolu da Reddit sitesidir. Hatta bu sitede yayınlarınızı bile paylaşabilirsiniz. Böylece blogunuzun rank ve kaliteli backlink almasını artırabilirsiniz. Bu söylediiklerimizi oluşturabilirseniz hiç birşeye gerek duymadan blogunuzun trafiği de önemli derecede artacaktır.

5. Forumlara katılın:

Formlarda aktif bir kullanıcı ve okuyucu iseniz, blogunuzu da bu formlarda paylaşarak blogunuzun trafiğini artırabilirsiniz. Ama öncelikle bu formlarda iyi bir okuyucu olarak formlarla aşina olmalısınız. Bu formlar bloggerlar için bir etkileşim, sorun giderme ve yardımlaşma formları olduğundan ilgi çekici yayınlarınız ile diğer blog yöneticilerine yazılarınızda bilgiler vererek de kaliteli backlink alabilirsiniz. Tüm formlara üye olun ve blogunuzun bağlantılarını her türlü formda paylaşın.

6. Hediye ve özel fırsatlar sunun:

Ziyaretçilerinize hediyeler vererek banklink oluşturabilirsiniz. Merak etmeyin para harcamak zorunda değilsiniz. Bu hediyeler ücretsiz bir e-kitap veya blog için bir şablon tasarımı teklifi yapabilirsiniz. Bu şekilde yaparak bunun karşılığında backlink alabilirsiniz.

7. Gadget oluşturma:

Eşsiz gadger'ler oluşturarak bu gadget'lere bağlantılarınızı ekleyerek ilgi çekebilirsiniz. Öncelikle bir gadget oluşturun ve bu gadget ile backlink alabileceğiniz bağlantılar oluşturun. Birileri sizin bu gadget'inizi kullandığında backlink alacaksınız.

8. Video oluşturma:

Tüm bu anlattıklarımıza ek larak eğitim videoları oluşturarak Youtube üzerinden de backlink alabilirsiniz. Buna ek olarak kendi videolarınızı oluşturarak Youtube üzerinden para kazanabilirsiniz.

9. Blogger şablonu tasarlayın:

%100 kaliteli backlink oluşturmanın en iyi yollarından biridir. Yapmanız gereken tüm blogcuların blogunda kullanmak istedikleri şık ve etkileyici bir blog şablonu oluşturmak. Şablonu oluşturduktan sonra şablon satan veya ücretsiz şablon dağıtan siteler aracılığı ile daha fazla kişilerin ücretsiz olarak şablonu kullanmasını sağlayın. Şablonu tasarlarken kimsenin kaldıramayacağı bir javaScript kullanın ve bunun içerisine blogunuzun linkini koymayı unutmayın. Şablonunuz kullanılmaya başladığında kaliteli backlink almaya başlayacaksınız. Böylece blogunuzun rütbesi süretli artacaktır.

Arkadaşlarınızla bu yazıyı paylaşın ve Blogger SEO ipuçları hakkında en son yayınlanan yazılardan haberdar olmak için, blogumuza abone olun.

Etiketler: Blogger Backlink, Blogger SEO ipuçları, Web Sitesi veya Blog Backlink Alma Uygulamaları, Blogspot Backlink Alma, Blogger Yüksek Kaliteli Backlink Alma, Blogger Backlink Oluşturma

Yorum Gönder