Blog SEO için Her Yayın içinde Arama Açıklaması Etkinleştirme

Arlina Design: Blog SEO için Her Yayın içinde Arama Açıklaması Etkinleştirme 8.9.16
Blogspot SEO

Blog yazılarını hazırlarken daha önceki yazılarımızda da sizlere belirttiğimiz gibi arama motorları için daha iyi sonuçlar alarak sadece blogunuzun ana sayfası için değil yayınlarınız içinde trafik almaya çalışın. Bu yazımızda sizlere her blog yayınlarını için arama açıklaması etkinleştirme ipuçlarını paylaşıyorum. Bunu yapmanız SEO için de artı bir puan alacaksınız.

Blog yayınlarınızda bu açıklamayı etkinleştirdiğinizde arama motorlarında gösterilecektir. Örneğin blog yayınlarınızı Facebook gibi sosyal ağlarda paylaştığınızda sizin yayınlarınıza eklemiş olduğunuz arama açıklamaları da yayın başlığı altında görünecektir. Bu açıklama seçeneğini etkinleştirmek zorunda değilsiniz. Fakat bunun yanında arama açıklaması gibi yayınlarınıza zamanlama programı yapma (yani blog yayınlarınızın ne zaman yayınlanacağını belirleme), konum belirleme gibi bir çok seçenek var. Fakat bu arama açıklaması sizin yazılarınızın ne ile ilgili olduğu hakkında arama motorlarına kısa bilgi iletmesini sağlamaktadır.

Blogger Arama Açıklaması Nasıl Etkinleştirilir?

Şimdi arama açıklaması seçeneğini etkinleştirerek blogunuzun SEO ayarlarını yapmak için aşağıdaki adımları takip edin:

1. Blogger'a giderek ve hesabınız ile oturum açın. Blogger kumanda paneli sayfasının sağ tarafındaki menüden ayarları tıklayın ve alt menüden arama tercihlerini seçin.

2. Arama tercihleri sayfasında Arama açıklamaları etkinleştirmeyi bulun ve düzenleyin. Aşağıdaki resimde olduğu gibi 3 numaralı yere blogunuzun kısa açıklamasını ekleyin. Düzenlemeyi tıkladığınızda arama açıklamasını için iki seçenek sorulmaktadır. Siz bu seçeneklerden Evet olanı tıklayın. Burada yapmanız gereken blogunuzun 150 karakteri geçmemek üzere bir açıklama ekleyerek değişiklikleri kaydedin.

Blogspot SEO

Blogunuza yeni bir yayın eklemek için yeni yayın sekmesine tıklayın. Yeni yayın ekleme sayfasında yukarıda anlatmış olduğumuz arama açıklamasının etkinleştirildiğini göreceğiz. Böylece yeni yayınlarınıza kısa açıklamalar ekleyerek, arama motorlarının arama sonuçlarında bu açıklamaları kullanacağı düşünüyorum. Bu kısa açıklama yerine yayınlarınızın başlığı ile ilgili anahtar kelimeler de ekleyebilirsiniz. Fakat 150 karekteri geçmemek şartıyla.

Blogspot SEO

Blogunuzun arama açıklaması için blogunuzun meta etiketleri arasına bir tanım etiketi eklediyseniz, yukarıdaki arama açıklaması kutusu içerisini boş bırakabilirsiniz. Ama etkinleştirin sadece boş bırakın. Eğer meta etiketleri arasında bir tanım etiketi yoksa arama açıklaması kutusunu mutlaka doldurun.

Eğer şablonunuzda meta etiketleri arasına bir meta açıklaması kodu eklerseniz, bu açıklama (arama tercihleri açıklaması) yinelenen açıklama olarak sayılır olacaktır.

Size bir ipucu: Blogumda SEO hakkında bir yazı yazıyorum. Örneğin arama açıklamasının etkinleşrilmesi ve arama açıklaması etiketlerini yazıyorum "blogspot seo, blogculara seo püf noktaları, yeni seo ipuçları, blogger %100 seo bilgileri, blog arama açıklaması seo ayarları" blogger anahtar kelime optimize 2017 seo ipuçları, blogger ücretsiz seo ipuçları.

Etiketler: Blogger arama açıklaması ekleme, Blogger arama ayarları, Blogger 2017 seo ayarları

Yorum Gönder