Blogger Sabit Sayfalar İçin Site Haritası Oluşturma

21.3.17
Blogger Sabit Sayfalar için Site Haritası Oluşturma

Blogger Sabit Sayfalar için Site Haritası Oluşturma - Blogger blog sitelerinde sitemap.xml dosyası oluşturmayı ve Google Search Console eklemeyi anlatmıştık. Bu yazımızda blog sitenizde oluşturduğunuz sabit sayfalar için site haritası oluşturma ve sabit sayfa site haritalarını Google Search Console'a ekleme hakkında ipuçları vereceğim.

Daha önce anlattığımız blogger sitemap yazılarında sabit sayfalar için sitemap oluşturmayı anlatmamıştık. Şuana kadar yayınlanan atom.xml ve rss.xml dosylarında mevcut olmayan blogspot sabit sayfalar için, bir sitemap oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edin.

Blogger blogspot static sayfalar için site haritası ...sitemap-pages.xml gibidir. Blog sayfalarınızın arama motorunda düzgün bir şekilde taranması ve dizine eklenmesi için blog sayfalarınızın site haritasını Google Search Console'a kolayca ekleyebilirsiniz.

Bknz: Blogger Sitesini Google Search Console Ekleme

Blogger Sabit Sayfalar Site Haritasını Görüntüleme


Blogunuzda bulunan sabit sayfaların site haritasını görüntülemek için, aşağıdaki URL'ye blogunuzun adını yazın ve URL'yi tarayıcınızın adres çubuğuna ekleyerek erişebilirsiniz.

http://blog adi.blogspot.com/sitemap-pages.xml

Blogger özel alan adı uzantısı için yine aynı şekilde sayfalarınızın site haritasını oluşturabilirsiniz.

http://www.alan adi.com/sitemap-pages.xml

Blog sabit sayfalarının Google robotları tarafından dizininesi ve SERP'lerde görüntülenmesi için sabit sayfalarınızı Google'a gönderin.

1- Blogger blogspot sabit sayfalarını Google'a göndermek için Google web yöneticisi araçları (Google Search Console)'a giriş yapın.

2- Blogunuzu yada sağlanan listeden blogunuzu seçin. Seçtiğiniz blog için açılan sayfanın sol tarafında bulunan Kontrol panelinden Tarama > Site Haritaları seçeneğini tıklayın.

Açılan sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Site Haritası Ekleme/Test Etme butonuna tıklayın ve aşağıdaki resimde olduğu gibi blog sayfalarınızın site haritasını ekleyin ve gönder butonuna tıklayın.

Blogger Sabit Sayfalar İçin Site Haritası Oluşturma

Sayfayı yenile yazısına tıklayın ve hemen alt bölümde blogunuzun sabit sayfalarınızın site haritası dosyasını görebilirsiniz.
Bing / Yahoo ve Yandex gibi diğer tüm arama motorları için de aynı yöntem geçerlidir.
Site haritası dosyasının beklemede olduğunu göreceksiniz, en fazla 48 saat içerisinde blogunuzun sabit sayfaları dizine eklenecektir.

Blog sayfalarınız "noindex" olarak etiketlenmemiş ise sayfaları dizine ekler. Bunu kontrol etmek için blogunuzun sabit sayfalarının sağ tarafında bulunan Sayfa Ayarları > Özel Robot Etiketlerinden "noindex" seçeneğini seçtiyseniz, bu sayfa site haritasına göre Google'a gönderilecektir. Ancak bu "noindex" kutusunun işaretini kaldırmadıkça bu sayfa dizine eklenmeyecektir.

Blogger siteleri için önemli bir ipucu daha sizinle paylaştık, bu yayının bloglar için çok faydalı olacaktır. Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.

Yorum Gönder