Blog Trafiğini Artırmanın Ücretsiz 15 Yolu

23.6.17
Blog Trafiğini Artırmanın Ücretsiz 15 Yolu

Blog Trafiğini Artırmanın Ücretsiz 15 Yolu - Ücretsiz olarak daha fazla blog trafiği alın.

Trafik üretmek, çevrimiçi işinizin can damarıdır. Yeterli trafik olmazsa, siteniz ve blogunuz hiçbir zaman amacına ulaşamaz. Ve trafik oluşturmak için sayısız ücretli seçenek olsa da, ücretsiz etkili olabilecek araçlar da var. İşte bazı harika trafik jeneratörleri:

1- Ücretsiz Trafik Kaynağı: Forum Açma

Forum Açma: Uzman olduğunuz konular hakkında sorular soran kişilerle bilgiler paylaşın.

Buna karşılık, sitenize sürekli bir trafik akışı olmasını sağlayacaksınız. Her şeyden önce uzman olacaksın. Soruları yanıtlayarak trafik almanızı sağlamak için, forumlara önem vererek yeterli zaman ayırmalısınız. Bu formlarda sizin olduğunuzu belirten bir İmzanız olmasına da özen gösterin, diğer forum üyelerine sizin kim olduğunuzu hakkınızda bilgi vererek daha çok tanınmanızı ve trafik almanızı sağlayabilirsiniz.

2- Ücretsiz Trafik Kaynağı: Blog Yorumlama

Blog Yorumlama: Forum açmaya çok benzer, blog yorumları yalnızca kullandığı platformda farklılık gösterir. Genel bir forumda olmak yerine, yorum yapmak tek bir blogda gerçekleşir. Neredeyse tüm blog platformlarında (Word Press, Blogger, vb.) URL'nizi girmek için bir alan (sitenizin adresi) bulunur. Yorumunuz bir okuyucunun ilgisini çekerse, bağlantıyı tıklayıp sitenizi ziyaret edecektir.

Spam olarak geri dönüş olabilecek yorumlar göndermeyin. Yorum içerisinde bağlantı paylaşılırken dikkat edilmesi gerekiyor. Birçok blog yazarı, blog sitesine trafik çekmek için, hiç düşünmeden bariz bir şekilde bu yolu kullanıyor. Eğer Göndermekte olduğunuz bağlantı doğrudan bir soruyu yanıtlamazsa, göndermemeniz daha faydalı olacaktır.

Birçok yorumdan doğrudan ziyaretçiniz olmasa bile, yorum yapılan blog'un diğer yararı arama motorlarının bağlantıyı görmesi ve sitenizin küçük bir destek almasını sağlamasıdır. Benzersiz bloglara (farklı alan adlarına) ilişkin yeterli sayıda yorum yayınlarsanız, trafikte önemli bir artış göreceksiniz.

Not: Yorumlara bağlatı eklemek için, blog yazarlarından izin almanız daha doğru olacaktır.

3- Ücretsiz Trafik Kaynağı: Twitter Trafiği (WordPress)

Twitter Trafiği: Çoğu kullanıcı ilk kaydolduklarında ve Twitter kullanmaya başladığında, trafiği nasıl sağlayabileceğini görmek zor olabilir. Zamanla ve düzenlilikle, Twitter hızlı bir şekilde ana trafik kaynağı haline gelir. Çoğu blog, bağlantıları ve geçmiş yayınları Twitter hesabında beslemek için otomasyon araçlarını kullanır. Yaygın olarak kullanılan Tweet Old Post. Geçmişteki blog gönderilerini alır ve başlık ve URL'yi hesabınıza tweet eder. Birçok blog, bu basit WordPress eklentisini kullanarak her ay yüzlerce, hatta binlerce yeni ziyaretçi kazanır.

4- Ücretsiz Trafik Kaynağı: eBay (ticari bloglar)

EBay: Satış platformu olarak eBay'i kullanabilirsiniz, kullanımı oldukça basittir. Dikkat çekmek için bir ürün gönderin (ilgi çekebilecek ve uygun maliyetli) ve ürün ya da konuyla ilgili daha fazla bilgi için URL'nizi açıklamaya bir kaynak olarak ekleyin. EBay'deki muhteşem trafik yoğunluğundan binlerce yeni potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz. Göz önüne alınacak diğer satış platformları: CraigsList ve Amazon.

5- Ücretsiz Trafik Kaynağı: Yarışma Düzenleme

Yarışma Düzenleme: En hızlı ücretsiz trafik çekme yollarından biri de yarışma düzenlemektir. Blogcular, okuyucularıyla ilgili yarışmaları paylaşmayı sever ve haber olarak yayınlar; bu, yüzlerce gelen bağlantı oluşturmak için harika bir yoldur. Birçok site sahibi, sayısız küçük ödüler değil de çok büyük bir ödülü vermenin daha etkili olduğunun farkında. Herkes, ücretsiz şarkı indirmekten ziyade son zamanlarda Avrupa'ya yapılan büyük gezileri hayal etmekten hoşlanıyor. Büyük ödüller büyük sonuçlar yaratır. Trafiği artırmanın yanı sıra, ziyaretçilerin girmesi gereken bir şey yapmaya özen gösterin. Basit bir bülten aboneliğini sitenize eklemeyi düşünün. Bu şekilde blogunuzda yayınladığınız yeni içerikler hakkında ziyaretçilerinizi bilgilendireceksiniz. Etkili bir yarışma düzenlemesine örnek olarak, Red Mangrove Galapagos Lodges tarafından verilen iki Galapagos Gezisi'dir. Yarışma süresi birkaç ay sürdü ve binlerce kişi katıldı.

6- Ücretsiz Trafik Kaynağı: Blog Tasarımı Ayarlamaları

Blog Tasarımı Ayarlamaları: Sitenizi biraz daha kullanışlı hale getirerek işlemelisiniz, trafiğiniz zamana göre farklılıklar gösterebilir. Etkili çapraz bağlama, örneğin, Google'ın içeriğinizi dizine eklemesine ve okuyucularınıza diğer alakalı içeriğinizi görmelerine yardımcı olur. Bu değişiklikler, daha iyi bir ziyaretçi deneyimi sunacak ve okuyucularınızı sitenizde daha uzun süre tutacaktır; bunun gibi okuyucularınızın ilgisini çekebilecek herşey her zaman faydalıdır.

7- Ücretsiz Trafik Kaynağı: İçerik Toplama Araçları

İçerik Toplama Araçları: Sitenizi (ve yayınlarınızı) en iyi içerik toplayıcı ile listeleyerek bir trafik akışı gönderebilirsiniz. Alltop.com'u düşünün. Toplulaştırıcının (toplama yapan veya blog gönderilerini toplayan bir sitenin) yararı, sizden daha geniş bir okuyucuya sahip olmasıdır. Bu popüler platformlarda içeriğinize bağlantılar yerleştirerek daha fazla trafik çekebilirsiniz. Ama bir gözlem var: sadece herhangi bir siteyi kabul etmiyorlar. Kabul edildiğinde bu sizin ve blogunuz için çok büyük bir başarı, fakat siteniz yeni olduğunda kabul edilmesi zor olabilir.

8- Ücretsiz Trafik Kaynağı: İçerik Sunumu

İçerik Sunumu: Bu, en basit şekilde bir RSS yayını ile yapılır. Bu sadece okuyucuların sitenizi takip etmesini kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yeni içerikler yayınlarken okuyucuları hemen bilgilendirir. Yeni bir içerik parçasını her yayınladığınızda okuyucuları sitenize geri getirmenin harika bir yoludur. RSS yayınlarını yönetmek için popüler bir araç olan FeedBurner (Google tarafından) 'dir.

9- Ücretsiz Trafik Kaynağı: Harika İçerikler Yazın

Harika İçerikler Yazın: Hiçbir şey, trafiğinizi mükemmel içerikten daha iyi oluşturamayacaktır. Blog gönderileri, videoları veya sesleri (veya bunların her ikisinin birleşimi) olup olmadıklarına bakmaksızın, büyük miktarda içerik üretmeniz gerekir. Büyük içerik, ziyaretçileri yayınlarınızı paylaşmaya teşvik eder (sosyal medya ve kendi sitelerindeki ve bloglarındaki bağlantılarla). Okuyucular tarafından yapılan bu sosyal paylaşımlar, satın alınan herhangi bir reklamın taşıyabileceğinden daha fazla ağırlığa ve öneme sahiptir.

10- Ücretsiz Trafik Kaynağı: Blog Topluluğunu Oluşturun

Blog Topluluğunuzu Oluşturun: Bireysel okuyucularla etkileşim kurmak için zaman ayırarak sitenize trafik artışı sağlayabilirsiniz. Etkilenen bir topluluk, içeriğinizi paylaşacak ve yeni ziyaretçilerinizi sitenize yönlendirecektir.

11. Ücretsiz Trafik Kaynağı: Konuk Bloglama

Konuk Bloglama: Bu popüler bir bloglama. Bunu nasıl yapmalısınız? Her şeyden önce, konuk yayınları yalnızca popüler bir sitede (sizin siteden daha popüler) yapılmalıdır. Bu, yapabileceğiniz ve sahip olacağınız en iyi şey olmalıdır. Ayrıca biyolojik çizginizi çok düşünün. iyi yazılmış bir biyoloji, okuyucuları sitenize tıklama motive etmeye yardımcı olacaktır.

Büyük konuk yayınları yayınlamanın yanı sıra, konuk yayınlarını kabul etmek de önemlidir. Bu içerik tabanınızı genişletmeye yardımcı olur. Açık bir bloglama kuralları seti yayınlayın; böylece alacağınız düşük kaliteli yayınların sayısını azaltmaya yardımcı olur.

12. Ücretsiz Trafik Kaynağı: Trackbackler

Trackbackler: WordPress, trackback olarak adlandırılan harika bir özelliğe sahiptir. Trackback nedir? Sitenizde başka bir blogdan bahsederken, bloglara (destekleyen platformda da olsa) bahsedildiklerini bildirir. Okuyucuların izlemesi için bir linkback oluşturur. Hem büyük içeriği paylaşmanın hem de bağlamsal bağlantısını elde etmenin kolay ve etkili bir yoludur.

13. Ücretsiz Trafik Kaynağı: Video

Video: Video oluşturmak zaman alır, ancak çabaya değer. Video oluşturulduktan sonra nerelerde yayınlamalıyım diye düşünmeyin. Video içeriğinizi OneLoad ile paylaşmayı deneyin. OneLoad, videonuzu alacak ve sayısız platformda paylaşacak. Muhteşem çalışma sitemi ile içeriğinizi milyonlarca insana sunar.

14. Ücretsiz Trafik Kaynağı: Video Etiketleme

Video Etiketleme: Videolarınızı yüklediğinizde, yayınınız için en iyi etiketleri araştırmak için birkaç dakikanızı ayırmanız önemlidir. Benzer ve popüler video yayınlarını kontrol etmek için de harika bir yol. Videolarınızı ayırabilir ve dolayısıyla ilgili bir video olarak gösterilme ihtimalini artırabilirsiniz. Bu basit yaklaşım ile video görüntülemelerini ve site trafiğini artırabilir. En önemlisi de düzenli bir yapıya sahip olursunuz.

15. Ücretsiz Trafik Kaynağı: Günün Sitesi

Günün Sitesi: Bu son derece popüler site, günün "Cool Sitesi" dediğimiz (Cool Site of the Day) olarak seçilmesi durumunda sitenize büyük miktarda trafik gönderme gücüne sahiptir. Eğer benzersiz bir siteniz varsa göndermeye değer. Kabul edilirseniz birkaç saat içinde binlerce yeni ziyaretçiyi blogunuzda veya sitenizde görebilirsiniz.

Bknz: Blogunuzu Tanıtmak için 12 Yol

Ayrıca blogunuzun tanıtımını yapabileceğiniz birçok sitey daha etkili bir şekilde trafik oluşturmak için kullanmayı da düşünebilirsiniz. Trafiği elde etmek, bir blog açma ve başlatmanın kritik bir parçasıdır.

Yorum Gönder