Blog Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

18.8.17
Blog Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

Blog Nedir ve Nasıl Oluşturulur? - Bir blogun ne olduğunu ve neden siber alanda genişleyen bloglar olduğunu anlayamayan bir çok kullanıcı var. Bütün kullanıcıların, bir blogun ne olduğunu ve buna benzer diğer sorularla birlikte bir blogun nasıl oluşturuşacağını bilmesi gerekmektedir. Bu nedenle blogu bir arkadaşından, sosyal çevreden veya başka bir kaynaktan duyanlar için, merak edilen 4 önemli sorunun cevabını bulmanıza yardımcı olacak kısa ve kesin açıklamaları bu yazımızda topladık.

Blog ile ilgili cevaplanması gereken 4 önemli soru;

1- Blog nedir?
2- Blog nasıl açılır veya oluşturulur?
3- Blog yazmanın avantajları nedir?
4- Blogger ve Wordpress nedir?

Yukarıdaki cevaplanması gereken her soru için, önemli ve faydalı cevaplar aşağıdadır.

Blog Nedir?


Bir blog, "Online Not Defteri Günlüğü" olarak hizmet vermektedir. Not defteri günlüğüne ne yazılır? Sevdiğiniz, arkadaşlarınızın ve aileniz ile önemli anıların yanı sıra paylaşılmasına önem vediğiniz şeyler ya da uzman olduğunu konular hakkında bilgiler olabilir. Bir not defteri günlüğünde hobileriniz, aktiviteleriniz, şiirleriniz, şarkılarınız, videolarınız, aileniz, eviniz, eğitiminiz ve kişisel düşünceleriniz vb. Yazabileceğiniz herhangi bir veya birkaç konuyu temel alabilirsiniz. İnsanlar not defterinizi çevrimiçi olarak okuyacak ve yayınlarınız ile ilgili size bir yorum, öneri veya geribildirim yapacak.

Kişisel deneyimlerinizi ve bilgilerinizi kağıtlardan oluşan bir deftere yazarsanız, yazılarınıza çevrenizde bulunan sınırlı sayıdaki kişilere ulaşır. Bir blog günlüğü ile çevrimiçi paylaştığınız yazılarınız dünyaya seslenir.

Özetlecek olursak, bir blog, kişisel web sitesidir. Burada aklınıza gelen herşeyi yazabilirsiniz, yemek tariflerini, bireysel finans ve teknoloji yazılarını okuyan milyonlarca insan var, siz de beğendiğiniz ve ilginizi çeken konular hakkında yazıp paylaşabilirsiniz.

Blog Nasıl Açılır veya Oluşturulur?


Bir blog açmak veya oluşturmak tamamen ücretsizdir. Bir blog açmak ve yazmak için, seçebileceğiniz birçok kaliteli platform var, ancak araştırdığınızda en iyi blog platformunun Blogger olduğunu göreceksiniz.

Bu blog'u bir kuruş bile ödemeden Blogger'la oluşturdum. Peki bir blog nasıl oluşturulur bilmek ve öğrenmek ister misiniz?

Blogger ile bir blog açmak için aşağıdaki makaleyi okuyun!

Bknz: İlk Blogunuzu Hangi Platform ile Nasıl Oluşturacaksınız?

Blog yazmanın avantajı nedir?


Blog oluştururken herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, fakat blogunuzda reklamlar yayınlayarak para kazanabiliyorsunuz. Blog kullanıcıları aylık 500TL ve üzeri para kazanabiliyor. Örnek olarak Blogger Eklentileri blogumuzu gösterebiliriz. Buna ek olarak, blogunuz sayesinde yeni arkadaşlar edinmenin yanında binlerce kişinin gözünde saygı kazanabilirsiniz.

Kazanılabilecek en iyi avantaj, içevrimiçi olarak her saniye yeni bilgiler öğrenebilir olmasıdır. Bu sayede internet ve bilgisayar becerileriniz önemli derecede artacak ve blogunuz gelecekte sizden beklentileri daha fazla artacaktır. Blog yazarlığı hiç şüphesiz her saniye yeni bir deneyimdir. Bunu, blogunuzda her yayın oluşturduğunuzda fark edebilirsiniz. Herhangi bir ders almadan HTML, CSS, XML ve biraz da javaScript bilgileri öğrenebilirsiniz. Blogculuk kariyeriniz geliştikçe blog kodları hakkında daha fazla bilgiye sahip olursunuz ve daha sonra blogunuz için kaliteli bir blog teması tasarlayabilirsiniz.

Blogger ve WordPress Nedir?


Bunlar, ücretsiz bir blog oluşturmanıza yardımcı olan önemli blog yazma platformlarıdır. Hangi platformdan blog oluşturmaya kararsız kaldıysanız, Blogger ile oluşturun. WordPress'in sahip olmadığı birçok özellik var. Blogger'ın en iyi tarafı da bu, temanızın CSS stil sayfasında düzenlemeler yaparak istediğiniz gibi özelleştirme yapabilmenize izin vermiş olmasıdır. Blogger'ı tercih ederek blogunuzu açın ve yeni bir siber hayat oluşturun.

Bknz: Blog ve Web Sitesi Arasındaki 5 Önemli Fark

Bknz: Bloglama Platformu Nedir?

Bknz: WordPress.com ve WordPress.org Farkı Nedir?

Bknz: Ücretsiz Bir Blog Nasıl Açılır?

Bknz: Blogger ve WordPress En İyi Hangisi?

Bu konu hakkında cevabını bulamadığınız düşünceleriniz varsa yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder