İlk Blogunuzu Hangi Platform ile Nasıl Oluşturacaksınız?

19.8.17
İlk Blogunuzu Hangi Platform ile Nasıl Oluşturacaksınız?

İlk Blogunuzu Hangi Platform ile Nasıl Oluşturacaksınız? - Bu konu hakkında oldukça fazla bilgi var. Fakat blog modası hala geçmek bilmiyor, çünkü her geçen sürede giderek daha fazla insanın blog alemine katıldığını görüyoruz. Blog açmak ve oluştrmak moda olmanın yanında gittikçe daha da popüler oluyor. Burada şunu da söylemek isterim "blog alemi ne kadar kalabalık olursa, bloguların gelirleri de bir o kadar artar". Blog kullanıcıları ilk başlarda kendileri ile ilgili yada ilgi duydukları belli başlı bir kaç konuyu harmanlayıp yayınlıyorlardı. Son zamanlarda bu fikirlerin yerini iş odaklı düşünceler aldı. Şimdilerde ise iş odaklı fikirlerin yerini girişimcilik ilham kaynağı olmaya başladı. Bu nedenle, insanlar alternatif gelir kaynakları oluşturmak için, hatta emek ve zamanlarının karşılığını almak için üretken bir hobi aramaya başladılar. Dolayısıyla, bu yazıda yeni kullanıcıların ilk blogunu açmak ve oluşturmak için hangi blog platformunu seçmeleri gerektiğine de yardımcı olacağız.

Blog açmaya ve yazmaya değer mi?

Bu aslında bir blog'un size nasıl göründüğüne bağlı. Blog yazmanın gizli anahtarlarını bulmak zor iş, fakat bağımlılık yapıyor. Blog'da her işin bu iki maddeye ihtiyacı var, ancak blogculuk  bunların her zaman fazlasını ister. Blog'unuza her gün birkaç saat zaman ayırmalısınız. Böylece zaman geçtikçe blog'unuzdan makul bir kazanç elde edebilirsiniz.

Blog yazarlığından yüksek kazanç beklemeden önce tüm bu zorlu işi başarmak için kararlılığa ihtiyaç vardır. Birçok insan blog oluşturma ve yazmada başarısız, çünkü basitçe yollarla yüksek kazanç sağlamak istiyorlar. Blog yazmanın kolay bir çıkış yolu olmadığının farkında olmalısınız. Ve blog'unuz için yeterli zaman ve çaba sermaye yatırımı yapmıyorsanız, o zaman blog yazma işi sizin için değil.

Blog oluşturmak için platform seçme

Blog açmadan önce çözmeniz gereken çok önemli bir sorundur, çünkü sonuçta blog'unuzun büyümesini etkileyecektir. Çeşitli blog açma ve oluşturma platformları mevcut olmasına rağmen, en çok kullanılan ve tavsiye edilen Blogger ve WordPress'tir.

Bknz: Blogger ve WordPress En İyi Hangisi?

Blogger ve WordPress arasındaki farklar bitmeyen bir tartışmadır. Fakat insanların bakış açısı farklıdır ve iki platformdan birini beğenmenin farklı sebepleri vardır. Ancak karar vermeniz, hangi platform kullanıcısı olduğunuza ve blog'unuzla ne yapmak istediğinize bağlı.

Blogger

Blogger, yeni başlayan bir kullanıcıysanız sizin için en iyi seçenektir. Kullanımı ve öğrenme eğrisi çok kolaydır. Blogger büyük ölçüde özelleştirilebilir ve kullanmaya yönelik herhangi bir beceri veya eğitime ihtiyaç yoktur. Herkes bir Blogger blog'unu kolaylıkla oluşturabilir. Ve en önemlisi, blog'unuz için ödeme yapmanız gerekmez. Blogunuz için, yalnızca 30-50 TL tutarında bir alan adı için ödeme yapmanız gerekir. Blog için alan adı satın alma isteğe bağlıdır.

Blogger ile ilgili diğer önemli şey ise, tema kodlarını düzenlemek çok kolay. Blog görünümünü değiştirmek için düzenleyebileceğiniz tek bir tema kodu var. Blogger, arama motorları için optimize edilmiş ve sosyal medya ile kolay entegrasyon içeriyor.

Blogger, programlama yapmak için sınırlıdır. Blog'unuzda PHP veya ASP komut dosyaları çalıştıramazsınız gibi bir veritabanı da oluşturamazsınız. Bazı özellikliklerinde sınırlama vardır. Kullanıcı sayısına ilişkin bir sınırlama olduğu gibi.

WordPress

WordPress, büyük ölçüde kişiselleştirilebilen son derece güçlü bir platformdur. Ve hepsinden önemlisi, PHP'yi desteklediğinden, programcılar ve web geliştiricileri için bir numaralı tercihtir. WordPress sitenizde dinamik içerik veya esnek veritabanı uygulamaları oluşturabilirsiniz. Bu nedenle, işlevsellik yönünden güçlü olduğu için, kurumsal ve işletme sektörleri tarafından tercih edilir.

Bununla birlikte, kullanımı oldukça zordur. WordPress zor ve zorlayıcı olabilir. En ufak bir düzenlemede bile çok zaman ve emek harcamak gerekebilir. Ve yazılım sürekli olarak güncellendiğinden, kullandığınız eklentiler bir sonraki güncellemede iyi çalışmayabilir. Dolayısıyla, hataları ayıklamak ve çözüm bulmak için çok fazla zaman harcarsınız.

Ayrıca, WordPress kullanıcıları biraz masraf yapmak zorunda kalabilir. Sadece bir alan adı için değil, aynı zamanda bir barındırma (hosting) satın almanız gerekir. Tam özelleştirme istiyorsanız, ayrıca ücret ödemeniz gerekir.

Blogger ve WordPress arasında seçim yapmayı düşünüyorsanız, yeni başlayanlar için Blogger daha iyi bir seçenektir. WordPress çok fazla zaman, çaba ve kaynak gerektirir. Ancak Blogger tamamen ücretsiz (alan adı hariç). Ve Blogger blogları profesyonel seviyeye ulaşamaz gibi düşüncelere kapılmayın. Bir çok profesyonel blog Blogger'da yayınlanıyor. Ve ne kadar özelleştirme yapıldığını da görebilirsiniz. Bu nedenle, WordPress kurumsal ve işletme sektörü web siteleri için en iyisidir; oysa Blogger, geliştirme deneyimi az veya hiç olmayanlar için en iyisidir. Dolayısıyla, WordPress'i değil, Blogger'ı seçmenizi öneririz.

Blogger ile ilk blogunuzu oluşturma

Blogger blogu oluşturmak çok kolaydır.

Blogger.com'da oturum açın veya kaydolun.

Kontrol panelinize girdikten sonra, sol taraftaki açılır menüden Yeni Blog sekmesine tıklayın.

Şimdi bir açılır pencere göreceksiniz, blogunuz için bir Başlık ve Adres girmeniz istenecek. Alanları doldurun ve ardından genel bir tema seçin ve pencerenin sağ alt köşesinde bulunan Blog oluştur'a tıklayın.

Blogger ile ilk blogunuzu oluşturma

Blog oluşturuldu! Blogunuz harika içerikler paylaşmak için hazır.

Blog yazmayla ilgili başka sorularınız varsa yorum bırakabilirsiniz.
  1. Selamu aleykum kullanici sayisi sinirli degildir diye biliyorum.acaba yazdiginiz yazidaki bu kisim eski bir bilgimi bir yanlislik olmasın acaba

    YanıtlaSil